Woensdag 19 augustus zijn we als korps weer begonnen met het nieuwe seizoen en daarmee hebben we gelijk een frisse start gemaakt met onze nieuwe dirigent voor het A-korps, Meine Verbeek uit Wommels.

Naast het dirigeren van een aantal korpsen en koren zoals Crescendo Heeg, Pro Rege Heerenveen, de Harmonie in Sneek en de Cantorij van “Oppenhuizen-Uitwellingerga” heeft hij altijd muziekles gegeven, zoals nu nog aan het Bornego College in Heerenveen.

We zijn blij dat we na de zomerstop weer met frisse energie verder gaan met een 28 leden tellend A-korps en natuurlijk met ons jeugdkorps de Jesband waarin jeugdleden van de Harmonie in Sneek en van Excelsior Scharnegoutum samen met elkaar muziek maken onder leiding van Guus Pieksma.

Onze eerste activiteit was het spelen tijdens de optocht in de dorpsfeesten, wat van korte duur was door het slechte weer.

Met de Millenniumloop op zaterdag 5 september hopen we bij It Swettehûs de renners met onze muziek te motiveren. Dan zullen we repeteren voor ons najaarsconcert dat plaats zal vinden op zondag 8 november om 15.30 uur in It Swettehûs. Als gasten treden daarbij op zanggroep “de Kompanen” uit Tersoal.

Zaterdag 19 december is er een kerstconcert van Excelsior met zangeres Janneke Brakels in de kerk van Boazum. Dit wordt vast een bijzonder sfeervol concert!

Wanneer u of jij als nieuwe of ex-muzikant of eventueel donateur belangstelling hebt voor onze vereniging, kom gerust eens luisteren op de woensdagavond in It Swettehûs of neem contact op met een van de bestuursleden. Alle gegevens, activiteiten en leuke foto’s staan op onze website www.excelsiorscharnegoutum.nl