Uitslag Tekenwedstrijd DISNEYCONCERT
Vrijdag 28 oktober

Lees meer...

Op zaterdag 21 mei hebben we op het 'Gouden Spiker Festival' in de 4e divisie de EERSTE PRIJS gehaald voor het 'Verplichte Stuk' EN nogmaals een EERSTE PRIJS voor het 'Totaal Programma'!!!!

Lees meer...

Woensdag 19 augustus zijn we als korps weer begonnen met het nieuwe seizoen en daarmee hebben we gelijk een frisse start gemaakt met onze nieuwe dirigent voor het A-korps, Meine Verbeek uit Wommels.

Lees meer...

Ons najaarsconcert in het Swettehûs kunnen we als erg geslaagd in de boeken bijschrijven. De commissie bedacht een mooi concept waarbij we een verteller (ds S.Ypma) inschakelden en leerlingen van de basisschool een verhaal hebben geschreven naar aanleiding van muziekstukken die zij beluisterden.

Lees meer...

Wat een succes, ons Zwette Night Music op 21 juni 2014. Het weer was ons gunstig gezind en alle leden zetten hun beste beentje voor. Iedereen heeft naar vermogen bijgedragen aan de voorbereidingen. Tjeerd leidde het optreden in zeer goede banen. Het was puur genieten.

Lees meer...

Het optreden tijdens het onfk op vrijdagavond 4 april bleek voor Excelsior goed uit te pakken. Het werd een optreden waaruit de teamspirit goed naar voren kwam.

Lees meer...

EXCELSIOR BESTAAT 90 JAAR!!!

Dat vieren we het hele seizoen. Zaterdag 9 november presenteren we ons Najaarsconcert dat geheel in het teken staat van dit jubileum.

Onze gast is Gezina van der Zwaag die een veelzijdig Friese zangeres is en onder andere bekend van Gabriëlla's Liet uit de Friese voorstelling "As it is in Heaven" en de eigen CD "Kontrast".

Lees meer...

Op zondag, 23 juni a.s. zal onze vereniging `s middags om 15.00 uur een concert verzorgen in een wat ongebruikelijke stijl. Dit high tea concert zal bij zonnige weersomstandigheden plaatsvinden in de open lucht bij dorpshuis Elim en bij wat mindere weersomstandigheden in de grote zaal van Elim.

Lees meer...

In grutske foarsitter en dirigint nei it utrikken fan de tredde priis op it ONFK. Jim foarsitter stiet der net sa fleurich by mar is fan betinken dt Tseard der mar kreas opstiet.

Lees meer...

Tredde wurde op in ONFK yn in fjild fan acht fanfares is in tige moai riseltaat. En dan ek noch in priis mei nei hûs nimme.

Lees meer...

De voorbereidinge voor het ONFK in de Lawei in Drachten op vrijdagavond 5 april 2013 zijn in volle gang. Afgelopen zaterdag hebben we een productieve studiedag in de trilker in Poppenwier gehad. 

Lees meer...

Op de solistenavond van Excelsior deden bij de "ouderen" 13 solisten en groepjes mee. Presentatrice Judith kondigde de talentjes aan en die deden het niet onverdienstelijk.

Jurylid Guus Pieksma gaf deze A-korpsleden gemiddeld een 8. Ook gaf hij per optreden aan wat er goed ging maar ook wat er minder goed ging.

Evelien, onze sopraansaxofoniste, die met Johan Ypma (pianist) een verzorgd optreden gaf, kreeg de beker uit handen van Guus. Helaas was Johan al naar huis, de eer komt hem ook toe.

Een groot compliment was er voor Jesse de Jong (trompettist), die eigenlijk als tweede eindigde.

Foto's van deze solistenavond zijn te bekijken in het fotoboek van het A-Orkest...

 

Onze website maakt een nieuwe, of als je wilt, een herstart. Marinus heeft lang gewerkt aan een volledig vernieuwde site van Excelsior met een bijdetijdse "look".

Lees meer...