We kijken terug op een succesvol lenteconcert met Jan Tekstra en Freezing.

Terwijl het buiten mooi weer was, zat de zaal binnen vol voor een afwisselendend programma van Excelsior, de Jesband, Jan Tekstra en de vocals van Freezing.

 

De aftrap was voor de Jesband. Voor een aantal leden best een spannend moment, omdat het hun eerste concert was. Een muzikale James Bond kwam terug naar zijn Scharnegoutumer roots om herinneringen op te halen.  Dit zorgde voor een leuke mix aan nummers, die door de jeugd met veel enthousiasme werden gebracht.

 

Hierna was het de beurt aan Excelsior met muziek uit de film Planes. Jan Tekstra bracht een aantal mooie nummers ten gehore en samen met het korps het nummer Mijn oude dorp. De dames en heren van Freezing kregen de zaal stil met een aantal a capella (pop)songs. Samen met Excelsior brachten ze vervolgens een hommage aan Scharnegoutum met een door Anneke Meiners geschreven tekst. Na de pauze ging het programma verder met onder andere Bells of the notre dame en het nummer Lough erin shore van The Corrs. De saxen lieten horen dat een combinatie van saxofoons en zang ook heel mooi kan zijn.

De middag werd afgesloten met het nummer Een mooie dag, geheel passend bij het programma en weer van de dag. Excelsior bedankt graag alle muzikale gasten voor hun medewerking en het publiek voor hun komst.

Klik hier voor een aantal foto's.