Meine Verbeek is geboren op 11 juni 1959. Al op 8-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste trompet lessen van Wybren Valkema. Hij wist toen dat hij een carrière in de muziekwereld ambieerde. Na zijn VWO-diploma ging hij naar de Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden.

Zijn hoofdvakken waren Schoolmuziek, Hafa–directie met als bijvakken piano en trompet. Na het behalen van zijn diploma wilde Meine zijn dirigeren perfectioneren. Hij nam daarom  dirigeerlessen bij Lucas Vis.

Naast het dirigeren van o.a. brassband Pro Rege uit Heerenveen en fanfare de Harmonie uit Sneek, heeft Meine in de afgelopen jaren een aantal koren gedirigeerd waaronder Cantorij "Oppenhuizen-Uitwellingerga", als opvolger van Piet Hofma. Als arrangeur/trompettist heeft hij ruim 15 jaar deel uitgemaakt van de top 100 band The Scandals.

Zijn huidige werkzaamheden bestaan uit het geven van muzieklessen aan het Bornego College in Heerenveen, en het dirigeren van de muziekverenigingen Crescendo te Heeg (al ruim 35 jaar) en Excelsior te Scharnegoutum.